На Прикарпатті пенсіонерка віддала шахраям величезну суму за "порятунок" внучки


Вчора, 6 серпня, до Долинського ВП за допомогою звернулася 40-річна жінка, яка повідомила, що її бабуся стала жертвою шахраїв.

Заявниця розповіла, що 6 серпня близько 19:00 год. на домашній телефон її 85-річної бабці зателефонував невідомий і, представившись далеким родичем, повідомив про те, що її онучка скоїла ДТП.

Щоб уникнути відповідальності, сказав, потрібно заплатити 3000 доларів США. Схвильована жінка зібрала усі свої заощадження в сумі 1000 доларів США, 400 Євро і 20 000 гривень та передала невідомому чоловікові, котрий підійшов до будинку. Лише після цього пенсіонерка передзвонила та дізналася, що з онукою усе гаразд і в жодне ДТП вона не потрапляла.

Поліція розшукує злочинців і звертається із застереженням до громадян бути пильними, піддавати сумніву і перевіряти будь-яку інформацію, а не беззастережно і негайно виконувати волю пройдисвітів. Розкажіть про такі факти своїм одиноким родичам, які живуть окремо, та попередьте їх, щоб не вірили шахраям та не віддавали гроші.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.