На Прикарпатті перші приватні клініки підписали договори з НСЗУ


Вже 85 приватних клінік та лікарів-підприємців підписали договори з НСЗУ Національна служба здоров'я України. У липні їх було всього 12.

Серед них - і прикарпатські. Зокрема, дві клініки та лікар-підприємець в Івано-Франківську та по одному лікарю у Старих Кутах і Заболотові. 

Пацієнти, які підпишуть декларації з лікарями приватних закладів, будуть отримувати повний перелік послуг первинної медичної допомоги, як і в комунальних закладах. Для них вартість послуг оплатить Національна служба здоров’я.

Співпраця державного і приватного сектору - це красномовний приклад того, що ми спільними зусиллями долаємо минуле та совкові пережитки. Адже вперше додаємо новий елемент в стосунки медзакладів та пацієнтів - конкуренцію. Саме це стає поштовхом для поліпшення якості медичних послуг в усіх українських медзакладах, незалежно від форми власності.

А головне - пацієнти мають змогу отримати якісну та безоплатну медичну допомогу якнайближче до свого дому.

Повний перелік приватних клінік та лікарів-підприємців в Україні, які декомунізують медицину, за посиланням.

Приватні медичні заклади надають той же перелік послуг за ідентичними тарифами, що комунальні медичні заклади первинної медичної допомоги. Незалежно від форми власності заклади працюють за однаковими тарифами і вимогами до ліцензій, спеціалістів, оснащення та стандартів надання сервісу і послуг. Пацієнти, які підписали декларації з лікарями приватних закладів, будуть отримувати повний перелік послуг первинної медичної допомоги безоплатно, адже за них заплатить Національна служба здоров’я. Приватні заклади отримують оплату за послуги від НСЗУ тільки за пацієнтів, які підписали декларації з лікарями цих закладів.

Загалом 623 медичні заклади різних форм власності, де послуги надають сімейні лікарі, терапевти і педіатри, працюють з Нацслужбою здоров’я України.

Інтерактивна карта медичних закладів, які уклади договори з Нацслужбою здоров'я: