На Прикарпатті підприємливі селяни власною технікою видобували гравій з річки


Чергове пограбування розкрили прикарпатські правоохоронці. Інцидент трапився в селищі Заболотів, що на Снятинщині. Зловмисник, застосувавши фізичну силу, відібрав у перехожого телефон і цінні речі. 21-річний потерпілий звернувся до правоохоронців лише через день. Адже сподівався, що грабіжник поверне вкрадене.

Поліціянти затримали злодія. Ним виявився 19-річний місцевий хлопець. Не зважаючи на свій юний вік, уже був судимий та відбував покарання у в’язниці. У вчиненні злочину зловмисник зізнався. Також розповів, що мобільний телефон мав намір використати в особистих цілях, ланцюжок встиг віддати братові, а гроші потратив на розваги у нічному клубі. Наразі поліція перевіряє зловмисника на причетність до скоєння інших злочинів, пише ТРК ВЕЖА.

Також на Снятинщині правоохоронці затримали правопорушників іншої “спеціалізації”. Співробітники райвідділення поліції спільно з Коломийською місцевою прокуратурою задокументували 2 факти незаконного видобування піщано-гравійної суміші. Із русел Черемоша та Прута. Зокрема, 38-річний місцевий житель за допомогою екскаватора навантажував гравійну суміш на “ЗІЛ”. Того ж дня було виявлено ще один факт незаконного видобування піщано-гравійної суміші з Прута неподалік села Завалля. Тут батько з сином за допомогою екскаватора навантажували піщано-гравійну суміш.

Наразі розпочато кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу про порушення правил охорони або використання надр.