На Прикарпатті після зникнення 16-річної дівчини ширяться чутки про серійного маніяка


Десятий день на Прикарпатті шукають 16-річну Юлю Тацюк. За словами очевидців, дівчинку силоміць посадили у машину та відвезли у невідомому напрямку.

Це сталося того тижня, коли зникла ще одна дитина, яку згодом знайшли мертвою. Люди, підігріті жахливими постами у соцмережах, вважають, що йдеться про серійного викрадача дітей. Правоохоронці ж запевняють, що ці злочини ніяк не пов'язані між собою, йдеться в сюжеті ТСН.

16-річна Юля Тацюк пізно ввечері з подругою поверталася із дискотеки, що в сусідньому селі. Дорогою їх наздогнав легковик. Незнайомець спробував заштовхати дівчат до машини. Юлиній подрузі вдалося втекти та покликати на допомогу односельців, однак врятувати Юлю вони не змогли. 

Міліція, рідні та селяни, шукаючи Юлю, об'їздили усі довколишні села, обійшли поля та ліси, водолази обшукали водойми. Наразі марно. 

Між іншим, регіоном ширяться чутки про нові жертви. У соціальних мережах з'явився заклик до дівчат Західної України - не гуляти. Анонім із жахливими подробицями переказує не лише викрадення Юлі, але й згадує нещодавнє вбивство 9-річної дівчинки і вигадує викрадення 10-річної дитини з автостанції в Коломиї.  

Психологи ж, проаналізувавши повідомлення у соцмережах, припускають, що автори хочуть поширити страх та паніку на досі спокійній Західній Україні. 

Кому і навіщо це потрібно – питання до спецслужб, а реакція людей на такий інформаційний вплив передбачувана – майже кожен третій починає вірити у маніяка чи серійного викрадача дітей.

Страх та паніку, запевняють експерти, побороти можна, просто перевіривши інформацію. Наприклад, статистика зниклих на Прикарпатті дітей цього року така ж, як і торік, а батькам ніколи не буде зайвим краще пильнувати своїх дітей. Раніше повідомлялося, що на Прикарпатті більше сотні правоохоронців прочісують ліси та будівлі у пошуках зниклої школярки.