На Прикарпатті планують слідкувати за дітьми-сиротами після повноліття


На Прикарпатті планують розробити програму, за механізмом якої будуть відслідковувати подальшу долю дітей-сиріт після повноліття та закінчення навчання

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» у ході прес-конференції  повідомив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.  За його словами про це йшла мова під час вчорашнього засідання Ради Регіонів.

«І президент поставив завдання, щоб на протязі двох років дітей-сиріт в інтернатах не залишилось. Щоб всі вони жили в прийомних сім’ях та будинках сімейного типу. Адже дитина повинна виховуватись в сім’ї. На сьогодні по Україні ще тринадцять тисяч дітей знаходяться в інтернатах», - зауважив Михайло Васильович.

Голова ОДА наголосив, що ще одним завданням Президента, не тільки опікуватись дітьми в інтернатах, а й слідкувати який їх подальший шлях.

«Ми це питання хочемо спочатку вивчити. А потім розглянути на колегії і затвердити відповідну програму, яку потім передати на затвердження сесії обласної ради. Адже ми повинні відслідковувати шлях цієї дитини-сироти, коли вона закінчила школу, а потім поступила в інститут, а що далі? Ми повинні відслідковувати цей цикл, поки ця людина не створить свою сім’ю і не опиниться під своїм власним дахом», - вважає губернатор.