На Прикарпатті планують витратити 17 мільйонів гривень на путівки в табори


На закупівлю путівок для дітей соціально незахищених категорій віком 7-16 років у позаміські заклади оздоровлення та відпочинку у 2018 році з обласного бюджету виділено 7,4 мільйони гривень. Враховуючи співфінансування частини путівок, за рахунок залучених коштів планується закупити 1382 путівки.

У цілому фінансування оздоровчої кампанії за рахунок коштів, передбачених у обласному та місцевих бюджетах на поточний рік, складе близько 17 млн грн, з яких 7, 4 млн грн передбачені в обласному бюджеті, 6,1 млн грн – у районних та міських бюджетах, З, 5 млн грн складуть залучені кошти. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Департаментом освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації оголошено тендер на закупівлю путівок для дітей пільгових категорій. Середня вартість путівки за одну добу перебування у стаціонарному оздоровчому закладі області у 2018 році орієнтовно становитиме 350 грн. Оздоровча зміна триватиме 21 день.

Загалом у цьому році районними державними адміністраціями, виконавчими комітетами міських рад міст обласного значення та рад об’єднаних територіальних громад області заплановано охопити послугами з оздоровлення та відпочинку близько 17% дітей, або 25 000 осіб віком від семи до 16 років, а також усіх дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту, чи загинув у районі проведення АТО.

Із 25 000 дітей у стаціонарних закладах відпочинку та оздоровлення області, де оздоровча зміна триває 21 день, заплановано оздоровити не менше 4 200 дітей та охопити 20 800 дітей послугами з відпочинку та змістовного дозвілля через мережу дитячих закладів відпочинку з денним перебуванням (пришкільні табори), дитячих закладів праці та відпочинку, наметових таборів.