На Прикарпатті посадовці ДМС виготовляли підроблені закордонні паспорти східнякам та росіянам


Схему переправлення людей через державний кордон за підробленими паспортами викрила на Івано-Франківщині Служба безпеки України.

Про це Бліц-Інфо повідомили в прес-центрі обласного управління СБУ. Як зазначається, начальник одного з районних підрозділів Державної міграційної служби та його підлеглі виготовляли закордонні паспорти із завідомо неправдивими відомостями для вихідців з Луганської та Донецької областей, а також громадян Російської Федерації.

Для цього зловмисники використовували копії паспортів мешканців Івано-Франківської та Львівської областей, що вже померли, або паспорти яких були втрачені. То ж замовник отримував закордонний паспорт з його власною фотографією, але з прізвищем іншої людини.

Виготовлення одного фальшивого документа коштувало від восьми до десяти тисяч доларів. Оперативники СБ України задокументували факт видачі 15 підроблених паспортів.

Начальнику районного підрозділу ДМС повідомлено про підозру у використанні службового становища для організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває слідство щодо його підлеглих-спільників.