На Прикарпатті продовжує діяти програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування


Рішенням сесії обласної ради від 25.11.2011р. №323-11/2011 затверджено регіональну цільову програму соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, профілактики бездоглядності та безпритульності серед неповнолітніх на 2012 – 2015 роки.

Заходи зазначеної вище програми спрямовані на забезпечення захисту прав та інтересів дітей, подолання дитячої бездоглядності та безпритульності, запобігання дитячому сирітству, створення умов для всебічного розвитку і виховання дітей, забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

З метою виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича, забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які його не мають або втратили з незалежних від них причин 30 вересня 2013 року під головування заступника голови облдержадміністрації Романа Іваницького відбулось засідання обласної комісії із забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

«В поточному році в обласному бюджеті передбачено 321,4 тисяч гривень для придбання житла дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа. На даний час на згадані цілі уже виділено кошти в сумі 285 тисяч гривень», – повідомив Роман Іваницький.

Заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Руслан Головатий подав на розгляд комісії клопотання виконкому Яремчанської міскої ради про виділення коштів в сумі 45,0 тис.грн та пакет відповідних документів для придбання житла особі з числа дітей-сиріт Токач М.М.

Вивчивши документи комісія вирішила виділити кошти в сумі 45,0 тис.грн. (36,4 тис.грн. з передбачених коштів в обласному бюджеті та 8,6 тис.грн. - за рахунок коштів служби у справах дітей облдержадміністрації) для придбання житла особі з числа дітей-сиріт Токач М.М.

Решта суми до повної вартості житла (110,0 тис.грн.) буде виділено з  міського бюджету (м.Яремча) - 25,0 тис.грн. та за рахунок залучених коштів - 40 тис.грн.