На Прикарпатті проведуть "Тиждень позашкілля"


Розвиток талантів і обдарувань учнівської молоді, підвищення рівня охоплення дітей позашкільною освітою – одна з нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України».

Перед місцевою владою поставлено завдання створити умови для творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку дітей, охопити різними формами позашкільної освіти не менше, ніж 70 % дітей шкільного віку, сприяти розбудові системи позашкільної освіти та збереженню мережі позашкільних закладів.

На сьогодні в системі освіти області функціонують 75 позашкільних навчальних заклади різних типів, з них – 24 дитячо-юнацьких спортивних школи, у яких позашкільну освіту здобувають понад 60 тисяч дітей, що складає 40,2% від загальної кількості дітей шкільного віку.

З 18 по 23 листопада 2013 року в області планується проведення Тижня позашкілля.

28 жовтня 2013 року в департаменті освіти, науки, сім’ї молоді та спорту обласної державної адміністрації відбулася нарада з питань розвитку позашкільної освіти області та організації проведення Тижня позашкілля під керівництвом директора департаменту Сергія Дерев’янка.

В нараді взяли участь працівники управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім’ї молоді та спорту обласної державної адміністрації та директори обласних позашкільних навчальних закладів.

З метою виконання соціальних ініціатив Президента України, департаментом освіти, науки, сім’ї молоді та спорту обласної державної адміністрації вживаються заходи щодо підтримки та розвитку позашкільної освіти в області.

Так, 19 листопада 2013 року в області планується проведення обласного заходу «Країна майстрів», а також обласна науково-практична конференція на тему: «Розвиток творчого потенціалу особистості в умовах модернізації навчально-виховного процесу в позашкільному навчальному закладі».