На Прикарпатті рецидивіст поцупив планшет з будинку


До Снятинського відділення поліції звернувся 28-річний мешканець одного із сіл району з повідомленням про те, що невідома особа, розбивши вікно, проникла до його будинку звідки викрала планшет марки "LENOVO".

Виїздом на місце події правоохоронці встановили та затримали зловмисника. Ним виявився 30-річний мешканець сусіднього села, який уже був суджений за скоєння майнових злочинів, інформує прес-служба нацполіції в області.

Як з’ясували правоохоронці, того вечора зловмисник, проходячи повз будинок потерпілого, помітив що вдома нікого немає. Лиходій за допомогою дерев’яної палиці, знайденої на подвір’ї, розбив металопластикове вікно та проник до приміщення. Знайшовши там планшет, привласнив його та покинув місце події. У скоєному зловмисник зізнався. Крадений планшет вилучено та повернуто власникові.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло чи інше приміщення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.