На Прикарпатті розпочали розслідування за фактом масового отруєння людей на весіллях


Богородчанським та Тисменицьким відділами прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за ч.1 ст. 325 ( Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального Кодексу України.

Встановлено, що з 28 по 29 червня 2016 року в інфекційне відділення Надвірнянської центральної районної лікарні госпіталізовано 32 особи з діагнозом гострий гастроентероколіт середньої тяжкості.

Харчове отруєння вказані особи отримали перебуваючи на весіллі 25 та 26 червня в одному з ресторанів Богородчанського району .

Аналогічна подія трапилась в місті Тисмениця. З харчовим отруєнням впродовж 27 червня до обласної клінічної інфекційної лікарні в Івано-Франківську доставлено 23 особи. Всіх їх госпіталізовано також з гострим гастроентероколітом.

За даними фактами розпочато кримінальні провадження. Наразі тривають лабораторні дослідження, здійснено відбір змивів з інвентаря, дослідження персоналу закладу на предмет носіння захворювання та вилучено їх медичні книжки.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває. Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області