На Прикарпатті розпочав роботу проект «ПРОМІС»


В Івано-Франківську стартувала перша сесія навчальної програми з місцевого економічного розвитку для представників органів місцевої влади та самоврядування в рамках проекту «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС).

Учасниками заходу є представники Івано-Франківська, Долини, Яремчі та Коломиї. Серед інших регіонів-учасників – Полтавська, Вінницька, Запорізька області.

Проект «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) впроваджується Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Уряду Канади.

Мета Проекту – зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку; створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу; підтримка процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.  

Результатами реалізації Проекту стануть співпраця та поліпшення у сфері реформування економіки, місцевого самоврядування, вдосконалення міжвідомчої співпраці, формування виваженої політики, ефективного планування та взаємодії між різними рівнями влади для розвитку децентралізації, підтримки бізнесу, залучення інвестицій, економічного зростання та розвитку територіальних громад регіону.

Незабаром заплановано урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між проектом ПРОМІС, Івано-Франківськими обласною державною адміністрацією, обласною радою та органами місцевого самоврядування Івано-Франківська, Долини, Яремчі та Коломиї.