На Прикарпатті розробляють пропозиції щодо проведення змагань з зимових видів спорту


24 жовтня 2013 року відбулося засідання робочої групи із забезпечення підготовки та подачі заявки на проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Василя Плавюка.

На засіданні були порушені питання щодо розробки регіональних цільових програм розвитку в області спортивної та туристичної інфраструктури, а також по туризму і дорогах, з врахуванням затвердженої Державної цільової соціальної програми розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури у 2011-2022 роках.

Дано відповідні доручення департаменту освіти, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з головами райдержадміністрацій та виконкомами міських рад міст обласного значення розробити пропозиції щодо будівництва нової та реконструкції існуючої матеріально-технічної бази шкіл вищої спортивної майстерності, проведення змагань з зимових видів спорту, створення нових шкіл лижного спорту та максимального залучення дітей до занять зимовими видами спорту.

Не менш важливим постало питання про внесення змін до Плану заходів щодо утвердження позитивного іміджу України, а також поширення інформації про туристичний потенціал області.