На Прикарпатті суд ліквідував банкрута КП "Руднєватеплоенерго"


Цього місяця господарський суд Івано-Франківської області ухвалив затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс комунального підприємства "Руднєватеплоенерго". Банкрута - комунальне підприємство "Руднєватеплоенерго" (78400, Івано-Франківська область, м. Надвірна, вул. Кобринської, буд. 14А; ідентифікаційний код 32167157), як юридичну особу - ліквідувати.

В судовому засіданні арбітражний керуючий Насадюк В. В. підтримав поданий на затвердження суду звіт та доповів про хід ліквідаційної процедури, повідомляє НП.

В судовому засіданні встановлно, після розміщення в офіційному друкованому органі оголошення про визнання КП "Руднєватеплоенерго" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури до ліквідатора звернулись кредитори: ПАТ "Івано-Франківськоблгаз" з вимогами у сумі 90 085 грн 82 коп., ДПІ в Надвірнянському районі з вимогами у сумі 155 950 грн, Управління ПФУ в Надвірнянському районі з вимогами у сумі 25 318 грн 96 коп. Зазначені вимоги були визнані ліквідатором в повному обсязі.

Крім того, до ліквідатора звернулась ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" з кредиторськими вимогами у сумі 762 867 грн 37 коп., які ліквідатор визнав частково на суму 201 805 грн 63 коп. Заперечень від цього кредитора суд та ліквідатор не отримували.

В ході ліквідаційної процедури ліквідатор провів інвентаризацію майна та майнових активів, виявив дебіторську заборгованість, вжив заходів по їх погашенню.
Оскільки в результаті звільнення працівників банкрута та нарахування вихідної допомоги, компенсацій за невикористані відпустки виникла значна заборгованість перед працівниками банкрута, а наявних майнових активів було недостатньо, на прохання ліквідатора Надвірнянська міська рада виділала майно, в результаті реалізації якого ця заборгованість була погашена (Т 2 а. с. 188-204).

Вартість залишку майнових активів становила 27 905 грн. Дане майно тричі виставлялись на торги, проте не було реалізоване. Згодом стартову ціну було знижено до 13 952 грн 50 коп. Оскільки це майно так і не було реалізоване, комітет кредиторів вирішив передати залишки майнових активів банкрута ліквідатору в рахунок оплати його послуг.

Дебіторами банкрута є населення із заборгованістю в сумі 157 863 грн 54 коп. та ТОВ "Спартакос" із заборгованістю в сумі 1 535 грн 46 коп., проте можливості щодо її стягнення немає у зв'язку із спливом строку позовної давності.

Станом на 01 серпня 2013 р. на рахунку банкрута знаходилось 16 000 грн, з яких 1 000 грн оплачено послуги організації, що займалась впорядкуванням архіву банкрута, 15 000 грн - послуги ліквідатора.

На підставі викладеного, за результатами розгляду матеріалів даної справи, звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу банкрута, заслухавши пояснення ліквідатора та представника кредитора, суд дійшов висновку, що для виявлення майнових активів боржника з метою задоволення вимог кредиторів ліквідатором виконані всі необхідні дії та покладені на нього Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки, у зв'язку з чим слід затвердити поданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, ліквідувати банкрута як юридичну особу та припинити провадження у справі.

Також суд вирішив вимоги, не задоволені за недостатністю майна, згідно з ч. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - вважати погашеними. Державного реєстратора за місцезнаходженням банкрута зобов'язати провести державну реєстрацію припинення юридичної особи у відповідності до вимог ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".