На Прикарпатті сиротам допомогли підготуватися до вступу та отримати освіту


Сьогодні, 13 вересня в Івано-Франківську Карітас підбив підсумки вступної кампанії дітей з проекту «Шанси для освіти та працевлаштування для дітей та молоді».

За словами отця Володимира Чорнія, Карітас програма діяла з грудня 2016 року. Проект допомагав готувати випускників 9 та 11 класів з Івано-Франківська та Богородчанського району до вступу у вищі та професійно-технічні навчальні заклади. Соціальний супровід отримали діти з сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах – діти, позбавлені батьківського піклування, з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти ВПО та учасників АТО, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Для випускників організували додаткові репетиторські заняття для здачі ДПА та ЗНО. Працівники Карітасу разом з молоддю відвідували дні відкритих дверей у навчальних закладах, допомагали їм визначитися у виборі професії та надавали психологічну підтримку.

«Важливо, щоб діти відчували підтримку та турботу. А ми покликані Богом, щоб дати їм це», - додав Чорній.

Отець Юрій зауважує, що програма передбачає не тільки навчання дітей, а й подальше їхнє працевлаштування.

Хлопчик, що брав участь у проекті Віктор Костишин зазаначає, що завдяки програмі їх безкоштовно підготовили до ЗНО та вступу до коледжу ресторанного сервісу та туризму. Віктор зауважує, що в майбутньою бачить себе кулінаром. Однак зізнається, що після закінчення навчання планує шукати роботу за кордоном.

«Родичі говорили мені, що там можна заробити пристойні гроші. Однак якщо мені запропонують тут гарну роботу – можливо й залишуся», - зауважує Віктор.

За словами начальника управління освіти, молоді та спорту Богородчанської РДА Івана Дрогомирецького, у них в районі під дію проекту попали 29 дітей.