На Прикарпатті триває утилізація пестицидів та отрутохімікатів


Одним з надзвичайно важливих питань роботи Міністерства екології та природних ресурсів України є утилізація непридатних до використання та заборонених хімічних засобів захисту рослин.

Так, протягом 2009-2011 років з території Івано-Франківської області було вивезено на утилізацію за кордон усі непридатні до використання та заборонені хімічні засоби захисту рослин (пестициди та отрутохімікати), накопичені за часів колишнього Радянського Союзу (загалом 402,227 тонни), окрім виявлених у 2013 році на території Галицького району в селах Скоморохи та Кінчаки 1,1 тонни пестицидів та агрохімікатів.

Саме утилізацію цих відходів планують провести за рахунок районного фонду охорони навколишнього природного середовища, інформує прес-служба Департаменту екології ОДА.

«Районною адміністрацією Галицького району було укладено угоду  з ТзОВ «ЕКО НОВА» на зберігання, оброблення та утилізацію відходів згідно якої непридатні пестициди будуть вивезеними із сіл Скоморохи та Кінчаки», – розповів керівник управління екології та природних ресурсів Ріяфет Гасимов.