На Прикарпатті в СІЗО з вини медиків померла жінка


Прокуратурою Івано-Франківської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом смерті ув’язненої, за ч. 1 ст. 140 («Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником») Кримінального кодексу України.

За результатами проведеної перевірки встановлено, що внаслідок неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками установи виконання покарань та лікарні померла ув’язнена, інформує прес-служба обласної прокуратури.

Зокрема, перебуваючи упродовж 3 місяців в установі, остання була прикута до ліжка. У той же час до медичної частини установи не була поміщена та перебувала в камері з іншими засудженими без належної медичної допомоги й медичного контролю.

Окрім цього, лікарем-терапевтом установи та лікарями лікарні хворій встановлено неправильний діагноз, у зв’язку з чим призначене неправильне лікування, в результаті чого ув’язнена померла.

Довідково: санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років, або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.