На Прикарпатті вчилися проводити публічні закупівлі на електронному майданчику


Актуальні питання проведення тендерних закупівель розглянули в головному управлінні Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області на семінар-нараді за участю голів та секретарів тендерних комітетів територіальних управлінь фонду.

Як забезпечити дотримання вимог Закону України «Про публічні закупівлі»  при складанні річного плану закупівель на 2017 рік?  Для цього на семінар запросили регіонального менеджера Української універсальної біржі в Івано-Франківській області Назара Моріса. Він розповів про практичні аспекти використання системи ПРОЗОРО під час здійснення публічних закупівель на 2017 рік, роз’яснив, як вести роботу на електронному майданчику біржі.

Начальник бюджетно-фінансового управління Зоряна Панас повела мову про правильність планування видатків за кодами економічної класифікації видатків для здійснення закупівлі, про процедуру затвердження річного плану закупівель на 2017 рік.

Учасники семінар-наради чітко визначилися з тим, які функціональні обов’язки існують між членами тендерного комітету. Про це та роботу секретаря тендерного комітету розповів начальник відділу адміністративно-господарського забезпечення Василь Дутчак.

На своєчасності та правильності складання звітності щодо проведення процедури закупівель відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» акцентував у своєму виступі начальник юридичного відділу Роман Вдовін.

– Семінар-нарада стала корисною підмогою для тендерних комітетів  у проведенні публічних закупівель, – прокоментував перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Валерій Семанишин. – Учасники форуму обговорили, як зробити процедуру витрат бюджетних коштів максимально гласною і відкритою, підвищуючи довіру громадськості до державного сектору. Адже тендерні закупівлі якраз сприяють раціональному та ефективному використанню бюджетних коштів, що надзвичайно важливо для органів Пенсійного фонду України.