На Прикарпатті весілля завершилося для частини гостей реанімацією


Про це інформує управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації.

27 червня о 17.50 поступило повідомлення про харчове отруєння жителів Галицького району, Івано-Франківської міської ради та м. Тисмениця. Всі вони перебували на весіллі 25-26 червня та харчувалися в закладі громадського харчування «Ювілейний» м. Тисмениця.

Впродовж 27 червня з 14.00 год. до 19.30 год. до Обласної клінічної інфекційної лікарні м. Івано-Франківськ, госпіталізовано з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт» 22 особи (з них двоє дітей, 2002 р.н., 2011 р.н.) та в Галицьку центральну районну лікарню госпіталізовано 1 особу. Госпіталізовано: з с. Тустань Галицького району - 15 осіб, з с. Межигірці Галицького району - 3 чол., з с. Залуква Галицького району - 1 особу, з м. Івано-Франківська - 2 особи, з с. Угорники - 1 особу, з м. Тисмениця - 1 особу, загалом 23 особи. З них середньої важкості – 22 особи, у важкому стані 1 особа, надається необхідна медична допомога.

На весіллі перебувало близько 80 осіб з м. Івано-Франківська, м. Тисмениця, с. Угринів Тисменицького району, с. Тустань, с. Межигірці, с. Залуква Галицького району.

На об`єкті виникнення спалаху проведено заключну дезінфекцію. Заходи щодо локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції тривають. У пацієнтів уточнюється діагноз та встановлюється коло контактних осіб. Проводяться дослідження з метою встановлення заключного діагнозу. В с. Тустань Галицького району в ІІ зміни працюють лікарі ЗПСМ ЛАЗПСМ с. Тустань, проводяться подвірні обходи.