На Прикарпатті відбулася зустріч з відомим літератором Мирославом Дочинцем


На зустріч з Мирославом Дочинцем коломияни чекали з нетерпінням. Вона відбулася у приміщенні Коломийської районної бібліотеки на прохання шанувальників творчості відомого письменника, автора декількох бестселерів.

Мирослав Дочинець з тих людей, які знають своє призначення у житті і гідно його виконують. Ще з 6 класу він почав друкуватися у періодиці, ставав переможцем юнацьких літераторських конкурсів. Потім долю поєднав із журналістикою, вступивши на журфак Львівського університету. Провадив широку професійну діяльність, друкувався у численних виданнях. Проте цього виявилося для талановитого журналіста замало, пише ДК.

Паралельно Мирослав Дочинець пише власні книги. Починаючи з 1989 року, він презентує одну за одною книги. Всього їх у доробку письменника налічується 15. Найвідомішими та найбільш читабельними виявилися останні три: «Вічник. На перевалі духу» (2011р.), за яку він номінувався на здобуття Національної премії ім. Т. Шевченка, «Криничар» (2012р.) та «Горянин. Води Господніх джерел» (2013р.).

Автор з радістю подорожує по країні і зустрічається з численними шанувальниками творчості. «Я у Коломиї, наче вдома, – каже чоловік. – Все тому, що мої книги тут, як вдома. Їх у Коломиї читають.» Про свої книги говорить неохоче, виправдовується, що головне у книзі написано не у рядках, а поміж ними. Кожен читач має дійти до змісту своїм шляхом. Однозначно, що література Мирослава Дочинця є інтелектуальною і вона знаходить щоразу все більше і більше прихильників.