На Прикарпатті відкриють фотовиставку митців, які знімали для KENZO


10 лютого в арт-просторі Zenko Foundation, що в карпатському селищі Татарів, відкриється виставка «Чеч (Потік). Індивідуальні артикуляції».

До експозиції увійдуть живописні роботи, фотографії, інсталяції й відео-арт, створені митцями з Івано-Франківщини ,повідомляє cultprostir.

«Тематика робіт різна, як і часи виконання. Об’єднує їх намагання зафіксувати за допомогою  різноманітних способів і технік миті часу, що переживає людина, артист, поет. Це соціальні, екзистенційні, ідеологічні сюжети, які демонструють те, чим ми живемо, зміни яких парадигм переживаємо. Проект інспектує суспільні смаки та демонструє артистичні пропозиції художників різних поколінь з одного регіону», – прокоментував для Cultprostir відомий мистецтвознавець і екс-директор Центру сучасного мистецтва Івано-Франківська Анатолій Звіжинський, який виступив куратором проекту.

Учасником виставки стане відомий дует фотографів Synchrodogs, до якого входять Таня Щеглова і Роман Новен. Вони знімали для брендів KENZO і Swarovski, а їхні світлини публікуються у знаменитих виданнях по всьому світу, зокрема у The Wall Street Journal, Dazed and Confused, Vice і багатьох інших. У Татарові Synchrodogs покажуть роботи з серії UKRAINA.

У проекті взяв участь і відомий український письменник Юрій Іздрик, який виставить свої малюнки та колажі з серій «Розмови з Богом» та In Theo.

Також серед учасників виставки «Чеч» – Юрій Бакай, Юрій Боринець, Олег Воронко, Маріанна Глинська, Сергій Григорян, Микола Джичка, Мирослав Король, Ростислав Котерлін, Володимир Мулик, Сергій Петлюк, Ігор Перекліта, Євген Самборський, Вадим Харабарук, Олекса Фурдіяк, Ярослав Яновський, Мирослав Яремак і VJ group Cube. 

Виставка триватиме до 1 квітня.