На Прикарпатті водій маршрутки висадив ветерана АТО


Водій маршрутного автобуса "Івано-Франківськ – Бурштин" відмовився безоплатно везти учасника бойових дій, бо у нього всього одне пільгове місце.

Про неприємний випадок з водієм маршрутки розповів учасник АТО Михайло Неспяк, пише КУРС.

"Вкотре переконався у нахабності та наглості одного з водіїв маршруту "Івано-Франківськ – Бурштин". Зайшовши у маршрутку, я з вагітною дружиною присіли на вільні місця. Поряд зі мною – мій побратим Віталій з м. Бурштин".

Водій, збираючи гроші за проїзд у пасажирів, побачивши посвідчення УБД у чоловіків, сказав: "Хлопці, в мене одне місце".

"Віталій запитав: "Відколи одне?". Невелика суперечка у кілька фраз – і моя дружина дає водію ще 20 гривень за мене. На що я сказав, що так не буде! Є закон про пільгові перевезення, і попросив водія його виконувати. Він знову сказав: "ОДНЕ місце!". Віталій, який був одягнутий у військову форму, оскільки служить у ЗСУ, не витримав і вийшов, уступивши мені місце, бо побачив, що я з дружиною".

Михайло зазначає, що у маршрутний мікроавтобус, розрахований на 18 пасажирів, водій набрав 27.
 
На запитання, чому не виконує закон про безоплатне перевезення учасників бойових дій, водій відповів Михайлові, щоб той купив йому солярки, і тоді він буде возити їх безкоштовно. 

"Ми ставимо собі питання: "Чому у нас так довго триває війна?" Та такі особи, як цей водій, навіть не розуміють, якою має бути повага до таких хлопців", – підсумував учасник АТО.