На Прикарпатті все ж побудують два візит-центри для туристів


Сьогодні, 24 лютого в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму.

Серед іншого, члени комісії заслухали питання про реалізацію проекту ЄС «Івано-Франківська область – край для туризму», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами директора департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури ОДА Дмитра Романюка, наразі існують певні ризикові моменти, які потрібно усунути. Тож юристи від ЄС та ОДА спільно опрацювали проект.

«Буде врегульовано питання про мінімалізацію ризику проекту «Івано-Франківська область – край для туризму». Наразі вже підготовлена документація для підготовки аналізу», - додав чиновник.

Він зауважив, що відразу після всіх необхідних процедур буде проведено тендер на будівництво двох візит-центрів.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Бліц-Інфо, близько місяця назад розгорівся скандал через ліквідацію профільного департаменту з яким партнери із ЄС підписували грантовий договір та наслідки від цього. Тоді юристи розглядали два варіанти розвитку подій. У кращому – це лише про припинення фінансування і розірвання договору, а в гіршому - про накладення санкцій від європейських партнерів. Зокрема говорили про штрафні санкції від 400 тис. до 2 млн. грн., або виключення і заборона участі у грантових проектах ЄС на 5 років. Окрім того Євросоюз забере виділені грантові кошти у сумі 700 тис євро.

Та все ж, було прийняте спільне рішення рекомендувати голові облдержадміністрації призупинити рішення про ліквідацію профільного департаменту на час реалізації проекту. Європейські партнери схвально сприйняли таку ініціативу.