На Прикарпатті видали книжку дисидентки Ірини Сеник


У прикарпатському видавницві Discursus вийшла книжка «Одержима свободою. Шлях Героїні Світу Ірини Сеник».

Ім'я Ірини Сеник, на жаль, набагато більше відоме у світі, ніж в Україні. Мало хто знає, що вона – талановита поетеса (поетичні збірки видані в Нью-Йорку та Торонто), геніальна вишивальниця, громадська діячка, член міжнародного ПЕН-клубу, член Гельсінської спілки і нарешті – Героїня Світу (одна зі ста жінок різних країн і народів, визнаних Героїнями). Заарештована 1945 р. відбула в сталінських таборах та на засланні 34 роки.

Видання ознайомить читача з вибраними поетичними творами, сторінками життя та дозволить пізнати багатий внутрішній світ цієї непересічної особистості.

Упорядницею  книги івиступила журналістка і дослідниця Галина Литвин.

 «Ірина Сеник належала до покоління, якому було призначено страждати – з молодості до старості, якщо комусь випало щастя до неї дожити. Вона – це зразок отого особливого галицького феномену, коли молоду людину міжвоєнного часу виховували дві великі школи: школа ОУН і школа Митрополита Андрея Шептицького. Й обидві ці школи вживалися в тодішньому галичанинові, як дві природи – корпускулярна і хвильова – в єдиному феномені світла» - Мирослав Маринович, правозахисник, віце-ректор Українського католицького університету.