На Прикарпатті викрили групу осіб, які організували конвертаційний центр


Під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області в ході розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України) співробітниками ГУ ДФС в області й управління СБУ в області викрито та припинено діяльність групи осіб, які організували конвертаційний центр з метою прикриття незаконної діяльності.

Така протиправна діяльність полягала у створенні на підставних осіб ряду фіктивних підприємств, оформленні від їх імені недійсних документів, конвертації безготівкових коштів у готівку та наданні у такий спосіб податкової вигоди дійсним суб'єктам підприємництва.

Під час санкціонованих обшуків вилучено значну кількість підроблених документів, печатки фіктивних підприємств, мобільні телефони, комп'ютерну техніку, готівкові кошти та інше.

На даний час вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин протиправної діяльності. Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області