На Прикарпатті викрили рекетирів, що вимагали данину з перевізників


Восени минулого року до поліції надійшло повідомлення від мешканців Надвірнянщини, приватних підприємців-перевізників про те, що при перетині державного кордону та за межами України невідомі особи вимагали з них кошти з погрозами фізичними розправами та знищення майна.

Працівниками карного розшуку ГУНП в Івано-Франківській області було проведено комплекс розшукових заходів у ході яких встановили осіб, причетних до організованого злочинного угрупування, яке займалося рекетом, тобто вимаганням з прикарпатських приватних перевізників грошей. Про це в мережі повідомив начальник прикарпатської поліції Віктор Шкутов.

Наразі підозрюваними у вказаних злочинах є жителі Львівщини. Цими днями трьох осіб із злочинного угрупування затримано. Їм оголошено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. На підставі зібраних доказів доведено, що вони вимагали в приватних підприємців-перевізників з Надвірнянського району, що здійснюють пасажирські перевезення у Європу, гроші при цьому погрожували фізичною розправою та пошкодженням чи знищенням майна. Стосовно ще двох доводиться причетність до вимагання та підпалу в листопаді минулого року автомобіля одного із заявників.

Трьох фігурантів кримінального провадження зокрема, двох з них 24-річного віку, а один 39-річного, жителів міста Львова, Надвірнянським судом уже заарештовано.

Стосовно інших осіб із організованого угрупування проводиться слідство в ході якого доводиться їх причетність до вказаного злочину.