На Прикарпатті викрили у хабарництві працівника лісового господарства


Майстра лісу Коломийського спеціалізованого агролісгоспу правоохоронці затримали відразу після того, як він отримав гроші від місцевого мешканця за безперешкодне вивезення лісодеревини з території цього господарства.

Як з’ясували івано-франківські міліціонери, працівник спецагролісгоспу вимагав, а відтак отримав неправомірну вигоду у розмірі однієї тисячі гривень за те, що не став на заваді селянинові під час вивезення 5 метрів кубічних деревини з території лісу.

За матеріалами працівників сектору Державної служби боротьби з економічною злочинністю Коломийського МВ УМВС України в Івано-Франківській області за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.