На Прикарпатті за два місяці виявили понад сотню посівів маку


Понад 2 місяці на Прикарпатті працівники поліції здійснюють оперативно-профілактичні заходи щодо недопущення протиправного культивування рослин снотворного маку та конопель. Їх мета – протидія витоку в нелегальний обіг наркосировини рослинного походження.

Починаючи з 23 травня, відколи розпочалася операція, прикарпатські поліцейські виявили 98 фактів незаконного посіву та вирощування снотворного маку. Практично за кожним другим з них розпочато кримінальні провадження - відомості за 47 такими фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Матеріали за 17 з них вже скеровано до суду.

Як свідчать результати роботи працівників поліції краю, порушники антинаркоманійного законодавства є у всіх районах Прикарпаття. Найбільше таких викрито на Снятинщині (9 фактів), Коломийщині (6), Богородчанському та Галицькому районах (по 5 фактів).

Загалом в ході проведення операції правоохоронці вилучили з грядок прикарпатців майже 34 тисячі рослин маку. Прикарпатські поліцейські й надалі здійснюватимуть заходи щодо попередження та виявлення правопорушень, пов’язаних з протиправним вирощуванням нарковмісних рослин.

Водночас нагадують, що за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель передбачено покарання – від чималого штрафу до ув’язнення терміном від трьох до семи років.