На Прикарпатті за підтримки міжнародного проекту збудують дев'ять водогонів


Сьогодні, 7 лютого, відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму.

Серед іншого члени комісії розглянули питання “Про виконання регіональної цільової програми впровадження в області ІІІ фази швейцарсько-українського проекту DESPO”, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами начальника управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА Олександра Зрайка, друга фаза проекту закінчилась і вже є певні результати.

“Було профінансовано 9 проектів, які стосувалися будівництва водогонів і покращення доступу населення до питної води. Зараз готова проектно кошторисна документація на них. Проект наразі завершений. Наступна фаза, якщо вона буде, стосуватиметься децентралізації, ЦНАПів та покращення доступу населення до адміністративних послуг”, – розповів чиновник.

Загалом, за словами Зрайка, на сьогодні майже половина території області має проблеми з питною водою, втім це проблема загальносвітова. Тож найкращим виходом з ситуації буде співфінансування населення і влади будівництва водогонів.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram. Тільки найважливіші новини!