На Прикарпатті за розбій засудили групу молодиків


Прокуратурою Івано-Франківської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо чотирьох учасників організованої групи, які в лютому минулого року із застосуванням вогнепальної зброї вчинили розбійний напад у Богородчанському районі.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Микола Ільницький, вироком Надвірнянського районного суду від 21.02.2017 усіх чотирьох учасників групи засуджено до реальних покарань. Організатору групи призначено 9 років, двоє учасників отримали 8 та 8,5 років позбавлення волі, а ще одного, який на момент вчинення правопорушення був неповнолітнім, засуджено до 4 років ув’язнення, інформує прес-служба обласної прокуратури.

Нагадаємо, зловмисники зателефонували до місцевого жителя села Горохолино Ліс та домовились з ним про зустріч у райцентрі. Відтак, переконавшись, що чоловік поїхав з дому, двоє з них у масках увірвались до його будинку, погрожуючи зброєю, зв’язали господиню мотузкою та заволоділи їх коштами у сумі 3069 доларів США та 10 польських злотих. Після цього з місця події зникли, але вже наступного дня їх затримали правоохоронці.

В ході досудового розслідування з’ясовано, що всі четверо – місцеві молодики. Організатор групи - 22-річний хлопець, який раніше вже судимий.