На Прикарпатті заборгованість по зарплаті становить п'ять мільйонів


Станом на 1 лютого 2017р. заборгованість із виплати заробітної плати становила 5 млн.грн, що складає 0,5% фонду оплати праці, нарахованого за січень 2017р.

Порівняно з 1 січня 2017р. борг із виплати заробітної плати зменшився на 478 тис.грн, або на 8,7%. Зменшення заборгованості спостерігалось у м.Калуші; погашено борг у Коломийському районі. У м.Івано-Франківську та Тлумацькому районі сума боргу збільшилась на 2,2% та 13,9% відповідно. У м.Коломиї заборгованість із виплати заробітної плати залишилась на рівні 1 січня 2017р., інформує головне управління статистики.

Основна сума боргу утворена на підприємствах обласного центру (4,9 млн.грн, або 97,5%), на м.Калуш припадає 1,5% боргу, на Тлумацький район – 0,8%, на м.Коломия – 0,2%. На підприємствах решти  міст і районів області заборгованість із виплати заробітної плати відсутня.

У містах Калуші та Коломиї, Тлумацькому районі вся сума заборгованості з виплати заробітної плати, а у м.Івано-Франківську 94,8% суми боргу утворено на підприємствах щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Вся сума боргу економічно неактивних підприємств (254,7 тис.грн) утворена у м.Івано-Франківську (5,2% у структурі боргу по місту).