На Прикарпатті запустили три сонячні електростанції


30 червня у м.Калуш було введено в експлуатацію дві домашні сонячні електростанції потужністю по 10 кВт, та одна десятикіловатна станція у місті.

Тепер власники даних електростанцій зможуть продавати вироблену електроенергію у загальну мережу по "зеленому" тарифу, пише EcoTown

Перша сонячна електростанція (у Калуші) складається із полікристалічних панелей (LDK250), які підключені у два кола (22 та 18 шт) у двох різних площинах під різними кутами.

 
 
Друга електростанція (у Калуші) загальною потужністю 10 кВт складається із більш дорожчих монокристалічних панелей фірми Yingli Solar по 275 Вт, підключених у два кола по 14 та 24 панелі. Через особливості даху панелі розміщуються у під різними кутами. Постачання, монтаж та запуск електростанції виконано за два робочі тижні.

 




Як розповів монтажник даної системи, Богдан Кузишин, який одним з перших в Україні отримав «зелений» тариф для власної електростанції, замовники намагалися встигнути підключити власні електростанції до кінця місяця, оскільки згідно нещодавних змін у «зеленому» законодавстві, всі домашні електростанції, які були підключені до кінця червня 2015 року зможуть продавати ел.енергію державі по 0,32 Євро за 1 кВт. А вже починаючи з липня новозбудовані сонячні електростанції зможуть продавати електроенергію по 0,22 Євро за 1 кВт. 

«Отримати "зелений" тариф в Україні вже значно простіше» - розповідає Богдан – «Минулого року, відразу після прийняття закону про «зелені» тарифи, цей процес займав дуже багато часу, оскільки в обленерго не знали що потрібно робити. Зараз процес підключення та запуску відбувається досить швидко без особливих проблем».