На Прикарпатті заснували почесну відзнаку «За бойову звитягу»


Відповідно до спільного розпорядження облдержадміністрації та обласної ради нагорода вручатиметься учасникам антитерористичної операції на Сході України.

Зокрема, військовослужбовцям, добровольцям, правоохоронцям, медичним працівникам, мешканцям та уродженцям Івано-Франківської області, які зі зброєю в руках проявили звитягу, мужність та героїзм, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, інформує Бліц-Інфо з посиланням на прес-службу ОДА.

Як зазначається у розпорядженні, нагородження відзнакою може бути здійснено посмертно. У цьому випадку відзнака вручатиметься рідним загиблого.

Нагорода «За бойову звитягу» виготовлятиметься з латуні та  буде складатися з підвісу і колодки, з’єднаних кільцем. Підвіс матиме вигляд кола, облямованого бортиками з лицьової і зворотної сторін. На аверсі буде зображений хрест з розбіжними кінцями. Крила хреста пурпурового кольору. У центрі хреста на перехресті двох мечів буде розміщено малий Державний Герб України,  по колу  -  напис «За бойову звитягу».  Напис замикатиметься вінком із дубового листя.

На зворотній стороні підвісу буде викарбувано напис «Відзнака Івано-Франківської обласної державної адміністрації та обласної ради». Колодка п’ятикутна, обтягнута шовковою муаровою стрічкою кольорів українського прапора. На зворотній стороні колодки міститься застібка для прикріплення відзнаки до одягу.