На Прикарпатті застілля завершилося побиттям та спаленням гостя


Обгоріле тіло чоловіка виявили в одному з помешкань в Надвірнянському районі за кілька днів після вчинення злочину, а підозрюваних у його скоєнні правоохоронці затримали вже через кілька годин після повідомлення про кримінальне правопорушення.

Про виявлення обгорілого трупа 26-річного чоловіка в селищі Ланчині міліцію повідомив місцевий фельдшер. Прибувши на місце події, правоохоронці розпочали пошуки ймовірних свідків злочину, які б могли володіти інформацією про обставини кримінального правопорушення та підозрюваних у його скоєнні.

В ході цієї роботи працівники міліції отримали ґрунтовні підстави вважати причетними до загибелі делятинця двох його знайомих, до речі, раніше судимих. Їх відшукали та затримали упродовж кількох годин у цьому ж населеному пункті.

Як з’ясувалося, 25-річний та 21-річний чоловіки ще кілька днів тому під час застілля в будинку одного з них посварилися з товаришем. Словесна перепалка переросла у бійку. Спричинені ударами ніг та рук тілесні ушкодження виявилися смертельними. Щоб приховати скоєний злочин, зловмисники облили тіло потерпілого бензином та підпалили. Через якийсь час перенесли його до комори, а самі утекли.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). Покарання за вчинення такого злочину передбачає ув’язнення терміном від семи до десяти років. Підозрюваних затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.