На Прикарпатті заступник директора школи отримав рік за фінансові махінації


Наприкінці лютого місяця цього року Надвірнянський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо заступника директора по господарській частині Гвіздської ЗОШ І-ІІІ ступенів, якого обвинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ст. ст.366 ч.1 (Службове підроблення), 191 ч.2 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

В судовому засіданні встановлено, що заступник директора з адміністративно-господарської роботи Гвіздської ЗОШ І-ІІІ ступенів, завідомо знаючи про те, що одна особа перебуває на заробітках в Російській Федерації, вніс неправдиві відомості до табелів обліку робочого часу з яких проводиться нарахування заробітної плати, а саме: зазначив, що у період з 02.09.2013 року по 30.09.2013 року чоловік відпрацював 168 год. за вересень 2013 року, пише НП.

З метою заволодіння чужим майном - бюджетними коштами, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи із корисливих мотивів, обвинувачений передав табелі обліку робочого часу за вересень 2013 року, в які попередньо вніс неправдиві відомості щодо відпрацьованих 168 годин чоловіком у період з 02.09.2013 року по 30.09.2013 року, на затвердження директору Гвіздської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яким дані табелі обліку робочого часу були затверджені 05.09.2013 року.
 
На підставі вказаних табелів бухгалтером відділу освіти Надвірнянської РДА було нараховано заробітну плату чоловікові за вересень 2013 року в сумі 1292 грн. 52 коп. Ці кошти переведені на картковий рахунок останнього.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому злочинів при обставинах, викладених в обвинувальному акті та вироку суду визнав повністю.
 
На підставі вищевикладеного, суд визнав винуватим заступника директора по господарській частині Гвіздської ЗОШ І-ІІІ ступенів у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 366 ч.1, 191 ч.2 КК України та призначити йому покарання 1 рік позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій терміном на 1 рік 6 місяців.
 
Відповідно до ст.75 КК України засудженого звільнено від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком один рік.