На Прикарпатті засудили матір хлопчика, який потрапив в "лапи" ґвалтівника


Тисменицький районний суд засудив мешканку Прикарпаття, що злісно не виконувала встановлених законом обов'язків із догляду за своїм малолітнім сином, що спричинило тяжкі наслідки.

У судовому засіданні встановлено, що жінка зловживала спиртними напоями, а її співмешканець вчиняв насильство над нею та її сином. Хлопчик прогулював школу без поважних причин, а вільний час проводив із чоловіками антисоціальної поведінки та неодноразово судимим дядьком, інформує Бліц-Інфо.

"Обвинувачена не вжила жодних адекватних заходів, спрямованих на убезпечення малолітнього сина від негативних наслідків, які є несумісними з розвитком та вихованням дитини", - йдеться у рішенні суду.

На початку березня хлопчик пішов з дому та разом з дядьком займався бродягуванням та жебрацтвом на франківському вокзалі. Там він познайомився із раніше судимим чоловіком. Останній шляхом обману заманив хлопчика до свого помешкання, де силоміць, застосовуючи фізичне, психічне та сексуальне насильство, утримував дитину протягом десяти днів. Однак  мати за цей час навіть не заявила у правоохоронні органи про зникнення сина.

Мати у скоєному щиро розкаялась, та пояснила, що вона не догледіла за сином, тож саме з її вини він зазнав тяжкої травми.

Заслухавши всі сторони суд визнав жінку винною у вчиненні злочину, передбаченого ст.166 КК України, та призначити їй покарання у виді позбавлення волі на строк два роки. Однак на підставі ст.75 КК України звільнив її від відбування основного покарання у виді двох років позбавлення волі з випробуванням, встановивши їй іспитовий строк тривалістю один рік.

До теми: Замість обіцяного прихистку маленькому прикарпатцю дістались побої та ґвалтування