На Прикарпатті засудили прикордонника за сприяння контрабанди цигарок


Верховинський районний суд засудив дільничного інспектора прикордонної служби "Шибени" що сприяв вивезенню контрабанди цигарок.

Як зазначається у матеріалах судової справи, 25 червня минулого року  в селі Шибени Верховинського району зустрівся із жителем села Зелене, який на автомобілі "ВАЗ-2121" незаконно, поза пунктом пропуску та без проходження митного контролю перевозив в сторону кордону України з Румунією 6 тисяч пачок сигарет, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Військовослужбовець сів біля водія та поїхав з ним на полонину "Керничний". На відстані 300 м від КПП їх затримали працівники СБУ. Як розповів у судовому засіданні водій "Ниви" про те, що він перевозив цигарки прикордонник нічого не знав.

Водночас, згідно телефонних розмов, напередодні поїздки інспектор разом з водієм обговорювали можливі варіанти перевезення тютюнових виробів через прикордонні пункти пропуску.

Тож, суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст.426 КК України і призначити покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років.

На підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.