На Прикарпатті засудили шістьох хлопців за крадіжки коней


У Калуському суді завершили розгляд справи щодо обвинувачення шести осіб у крадіжці коней. Хлопці, серед яких — троє неповнолітніх, впродовж весни-літа минулого року викрали у селі Кадобна трьох коней.

Наймолодшими серед крадіїв були дев’ятикласник місцевої школи та учень першого курсу ВПТУ. У їхній компанії ще — студент четвертого курсу Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, студент третього курсу Брошнівського ПЛПЛ та двоє парубків, які ніде не працюють і не навчаються. Жоден з них раніше судимий не був, інформують ”Вікна”.

Згідно з матеріалами справи, першого коня вони викрали 29 квітня 2016 року, попередньо змовившись. Діяли ввечері, але скористалится тим, що господар ще не забрав тварину з пасовища. Вартість викраденого коня оцінили у 12 тисяч гривень (розмір збитків встановлювали органи досудового розслідування, виходячи із вартості м’яса конини за 1 кг живої ваги. — Авт.).

У липні та серпні хлопцям трапилася нагода викрасти ще двох коней, вартістю 18 та 14 тисяч гривень.

Один із потерпілих по справі подав цивільний позов про відшкодування йому матеріальної шкоди, аргументуючи тим, що за нового коня йому довелося заплатити 58 тисяч гривень.

Дії всіх хлопців суд кваліфікував за ст.185 ч.2 КК України, так як вони вчинили таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб. Втім, покарання хлопці отримали різне: від штрафів у розмірі 1360 та 1700 гривень — до позбавлення водлі терміном на півроку та рік.