На Прикарпатті затримали трьох чоловіків, що незаконно видобували гравій з річки Прут


Із русла річки «Прут» поблизу села Запруття Снятинського району, було виявлено три автомобілі марки «КАМАЗ» та екскаватор марки " ЮМЗ", водії яких здійснювали незаконний видобуток та перевезення піщано-гравійної суміші.

Отримавши повідомлення про вказані незаконні дії, поліція виїхала на місце події та задокументувала факт порушення. Транспортні засоби було вилучено та поміщено на майданчик тимчасового утримання.

Відповідно до законодавства, піщано-гравійна суміш відноситься до корисних копалин державного значення, тож такі дії є кримінально-карними. Особами, які займалися видобутком та перевезенням гравію, як встановила поліція, є житель Снятина та водії-перевізники жителі сіл району.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення згідно ч.2 ст.240 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони або використання надр, а також корисних копалин загальнодержавного значення). Триває досудове розслідування.