На Прикарпатті збудують 26 сучасних амбулаторій у селах


Вже у всіх областях затверджене фінансування будівництва нових сучасних медамбулаторій у сільській місцевості у 2018 році!

 Це 512 проектів у селах та селищах України, де кожний громадянин зможе отримати кваліфіковану та якісну меддопомогу на місці, будуть необхідні сучасні умови, обладнання, включаючи телемедицину, та транспорт. З них 26 амбулаторій збудуть у селах Івано-Франківщини, інформує Бліц-Інфо з посиланням на замміністра регіонального розвитку Лева Парцхаладзе. 

"На їх будівництво із держбюджету виділено майже 2,7 млрд грн субвенції на сільську медицину. Нагадаю, всього у субвенції передбачено 5 млрд грн. Кошти будуть також спрямовуватися на дооснащення та закупівлю автомобілів для існуючих амбулаторій, в яких за місцеві кошти була раніше проведена реконструкція чи капремонт. При цьому, оновлена будівля має відповідати необхідним вимогам до приміщення, мати проведені необхідні мережі, у тому числі, інтернет", - пояснює чиновник.

У деяких областях вже подані повідомлення про початок будівництва, в окремих регіонах оголошені тендери, в інших областях визначаються генпідрядні організації та проводяться інші підготовчі роботи.