На Прикарпатті жінка виманила у пенсіонерів загалом 130 тисяч гривень


Під різними вигаданими історіями 40-річна жінка заволоділа ста тридцятьма тисячами гривень жителів Івано-Франківщини.

За останніх півроку до правоохоронців надійшло сім звернень від громадян Городенківського району, яких було ошукано. Відповідно до зовнішнього опису шахрайства здійснювала одна і та ж особа, - повідомили “Вікнам” у прес-службі УМВС України в Івано-Франківській області.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів Городенківські працівники міліції вийшли на слід жительки одного із сіл Коломийського району. Як виявилось, жінка входила в довіру в основному до пенсіонерів та під різними приводами виманювала у них гроші.

Зловмисниця вдавалась до різноманітних методів: представлялась працівником соціальної служби, або брехала про сумну долю, просячи кошти на неіснуючу операцію.

На даний час в ході проведення досудових розслідування Городенківським слідчим відділенням перевіряється причетність затриманої до вчинення аналогічних злочинів на територіях сусідніх областей.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження згідно ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Правопорушниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.