На Прикарпатті злодій "обчистив" 58-річну жительку на 200 доларів


Нещодавно до дільничних інспекторів міліції Надвірнянського РВ УМВС за допомогою звернулася 58-річна жителька смт. Делятин Надвірнянського району, яка повідомила про крадіжку з оселі грошей в сумі 200 доларів та 400 гривень.

Потерпіла розповіла дільничним зовсім небагато. Жінка зазначила, що потребувала допомоги по господарству, відтак звернулась до сусіда. Але коли заявниця вийшла з власного будинку, зловмисник обікрав її оселю. Це і вся інформація, яка була достатньою для міліціонерів.

«Розшукати злодія, стало першим завдання працівників СДІМ, - розповідає начальник райвідділу - підполковник міліції Роман Чекмарьов. Багаторічний досвід роботи досить швидко привів дільничних інспекторів до очікуваного результату».

Отримавши прикмети молодого чоловіка, правоохоронці протягом декількох годин встановили його особу, місце проживання та місце роботи. Молодик, до якого дільничний інспектор завітав згодом, свою провину не заперечував.

Завдяки оперативній роботі дільничного інспектора вдалось не лише розшукати злодія, але й повернути частину грошей потерпілій. Відносно 22-ти річного юнака зараз розпочате кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

У недалекому майбутньому хлопчину чекає досить неприваблива перспектива: відповідно до Кримінального кодексу йому загрожує відповідальність у виді чималого штрафу, виправних робіт на строк до двох років або позбавлення волі на строк до трьох років.