На Прикарпатті зменшили виробництво маргарину, шоколаду та макаронів


За січень–червень 2016р. підприємствами добувної промисловості та розроблення кар'єрів порівняно з аналогічним періодом попереднього року зменшено добування гранул, щебню, каменю дробленого на 45%, пісків природних – на 32%.

Про це інформує головне управління статистики в Івано-Франківській області. 

У переробній промисловості підприємствами з виробництва харчових продуктів та напоїв збільшено випуск плавленого сиру, виробів здобних, м’яса великої рогатої худоби замороженого на 4–13%. Напоїв безалкогольних вироблено на рівні січня–червня минулого року. Випуск маргарину і жирів харчових подібних, шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао, їжі та страв готових з виробів макаронних зменшено на 27–43%, виробів кондитерських цукрових, соусів і продуктів для приготування соусів, кормів готових для тварин, що утримуються на фермах – на 15–23%, хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання, печива солодкого і вафель, борошна – на 4–14%.

Підприємствами текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у січні–червні 2016р. проти аналогічного періоду торік збільшено випуск пальт, півпальт, накидок, плащів, жіночих та дівчачих на 18%. Білизни постільної вироблено на рівні січня–червня минулого року. Випуск жакетів та блейзерів (крім трикотажних), жіночих та дівчачих, зменшено на 55%, пальт, дощовиків, півпальт, накидок, плащів, анораків, чоловічих та хлопчачих, – на 22%.

У виготовленні виробів з деревини, паперу, поліграфічній діяльності спостерігалося збільшення виробництва конвертів та листівок поштових, проспектів, плакатів та іншої  рекламної продукції, віддрукованої, виробів столярних та конструкцій будівельних, з деревини на 15–28%, брусків, планок та фриз для паркетного або дерев’яного покриття підлоги, профільованих, незібраних, з деревини листяних порід – на 2%. При цьому зменшено випуск деревини уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на частини чи лущеної, завтовшки більше 6 мм у 3,7 раза, вікон та їх рам, дверей балконних та їх рам, дверей та їх коробок та порогів, з деревини, – на 41%, журналів реєстраційних, книг бухгалтерських, швидкозшивачів, формулярів і бланків, виробів канцелярських інших, з паперу чи картону – на 24%.

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції у січні–червні 2016р. проти відповідного періоду попереднього року зменшено виробництво шампунів у 2,5 раза, засобів для гоління, дезодорантів для тіла та антиперспірантів, засобів для прийняття ванн, засобів парфумних, косметичних та туалетних – на 35%, засобів мийних та засобів для чищення – на 12%.