На Прикарпаття повертається справжня зимова холоднеча


Не встигли люди поніжитися у променях весняного сонця, як на Прикарпаття повертається справжня зимова прохолода.

Це – наслідки вторгнення арктичного повітря на територію України, повідомляють в Гідрометеорологічному центрі. Циклон спричинить також опади у вигляді мокрого снігу з дощем. Мешканці міста обурені, попри попередження синоптиків, комунальники не поспішають відновлювати теплопостачання. Невдоволені повідомлення пишуть у соціальних мережах, інформує Вежа

Найбільше мешканців обурює температура повітря в навчальних закладах. Кажуть, діти мерзнуть в школах і садках.

В ДНЗ «Калинонька», що на Вовчинецькій, стовпчики термометрів ледь сягають 16-ти градусів. Іноді 18-ти. І це в полудень на сонячній стороні будівлі. Найбільш проблематично зранку, кажуть вихователі. Коли за вікном ще приморозок. Проте намагаються виходити з ситуації за допомогою підручних засобів.

Оскільки квітневе похолодання співпало з Великодніми святами, кількість дітей в садку незначна, кажуть в дирекції ДНЗ. В групі 5-6 дошкільнят.

Питання вимушеного продовження опалювального сезону підняли в мерії. Переконані, відновити теплопостачання потрібно бодай в соціальних закладах.

В «Теплокомуненерго» стверджують, міські лікарні всі обігріваються. Першочергово запустили котельні, що послуговуються альтернативними джерелами палива.

А от в освітніх закладах тепліше не стане, кажуть комунальники. Централізоване теплопостачання до міських шкіл та дитсадочків технологічно відновити не можливо. Оскільки вже розпочалася підготовка до нового опалювального сезону. Якщо ж температурний режим сягне критичної позначки, то комунальники будуть змушенні запустити котельні в роботу.

Вже наступний тиждень випогодиться, прогнозують синоптики. Тож доведеться пару днів загартуватися морозяним повітрям.