На ремонт доріг у прикарпатських селах додатково виділили 17 мільйонів


Сьогодні, 6 квітня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів та податків.

Серед іншого, депутати розглянули питання "Про спрямування залишків коштів", інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами заступниці директора департаменту фінансів ОДА Лесі Балагури, вільний залишок коштів у сумі 500 тисяч гривень управлінню культури, національностей та релігій для регіональної програми «Культура Івано-Франківщини».

Залишок коштів, а саме 2 млн 880 тис. розділять між департаментом будівництва, житлово-комунального господартва, містобудування та архітектури, обласною радою по спеціальному фонду та управлінням спорту.

Зокрема, департамент будівництва, житлово-комунального господартва, містобудування та архітектури отримає 1 млн 480 тис. З них 980 тис - для першої черги будівництва школи у Княжолуках Долинського району та 500 тис. для будівництва школи у селі Раковець Богородчанського району.

Окрім того, залишок коштів спеціального фонду, що склався за рахунок надходжень екологічного податку, а саме 24 млн 361 тис грн. передадуть до загального фонду обласного бюджету. З них 17 мільйонів виділять на Регіональну програму будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури.

"Сума йде на капітальний ремонт та відновлення дорожнього полотна по районних населених пунктах та містах в області", - зазначив голова комісії Микола Палійчук.