На Рогатинщині пасажир таксі викинув через вікно рюкзак з наркотиками


Вчора під час несення служби на території обслуговування місцеві працівники поліції зупинили водія таксі за порушення правил. В салоні авто знаходився пасажир.

Поки поліцейський спілкувався з водієм пасажир тим часом викинув через вікно свій рюкзак. Така поведінка та виражене надмірне хвилювання чоловіка привернуло увагу правоохоронців.

Перевіривши рюкзак вони виявили та вилучили два поліетиленових пакети з подрібненою суха суміш ззовні схожа на рослини маку снотворного вагою близько 200 грам.

Чоловік, як встановили 37-річний мешканець Тернополя, пояснив що наркоречовини зберігав для власного вживання без мети збуту.

Як пізніше з’ясувалося, зловмисник уже раніше притягався до кримінальної відповідальності за наркозлочини.

Рюкзак з вмістом подрібненої рослинної маси у нього вилучено та направлено в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр для проведення експертизи.

Відомості за цим фактом внесено в ЄРДР за ознаками вчинення злочину передбаченого ч. 1. ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних чи психотропних речовин без мети збуту) Кримінального кодексу України. Такі дії, згідно санкції статті, караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

СК ГУНП в Івано-Франківській області