На Рогатинщині жебрак за гостинність господаря відплатив крадіжкою грошей


До Рогатинського відділення поліції надійшло повідомлення від потерпілого про те, що невідомий чоловік смуглявої зовнішності, який ходив селом та просив милостиню у місцевих мешканців, викрав з його будинку 3 000 гривень, коли він пожалів його та запросив, щоб погостити.

В ході проведення першочергових заходів правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 18-річний мешканець Закарпатської області, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Як з’ясували поліцейські, юнак ходив селом та просив у мешканців милостиню. Побачивши на подвір’ї господаря, попросив його допомогти чим може. Чоловік пожалівши невідомця, запросив до свого будинку. Поки на кухні готував гостину для нібито бідного злидаря, той тим часом непомітно з кишені светра, який знаходився у шафі, викрав грошові кошти в сумі 3 000 гривень та поспіхом пішов, не дочекавшись застілля.

Зловмисник, якого розшукали правоохоронці, у скоєному зізнався. Оскільки злочин розкрили оперативно то викрадені кошти, які він ще не встиг витратити, у нього вилучили та повернули власникам.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті зловмисникові загрожує покарання від мінімального – у вигляді штрафу, до максимального – позбавлення волі на строк до трьох років. Проводиться слідство.