На Рожнятівщині непрозоро розподіляють ділянки між бійцями АТО, - активіст


Сьогодні продовжила роботу 37 сесія Івано-Франківської облради. У залі присутні 61 депутат.

Першим питанням, яке заслуховували обласні обранці, було про забезпечення учасників АТО земельними ділянками.

Як доповів начальник управління Держземагества в області Володимир Боднарчук, 213 бійців вже отримали земельні наділи.

"Ще на 500 є погодження сільських рад і представників воїнів, що їх ці ділянки влаштовують. Щодо них обласне управління подало на опрацювання в архітектуру, щоб там зробили план детального планування території і розбивку ділянок. Опісля ми зможемо вже виділяти їх учасникам АТО за зверненнями. Якщо говорити загалом про кількість звернень і кількість земельних наділів, то в нас наразі є ще 270 ділянок в запасі", - підкреслив Боднарчук.

Натомість голова "Спілки добровольців АТО Прикарпаття" Василь Андріїв висловив сумніви щодо прозорості виділення ділянок. За його словами, в Рожнятівському районі є сільські ради, які мають вільні земельні ділянки, однак вони непрозоро розподіляють їх воїнам АТО.

"Там було виділено близько 2,7 гектара землі, але ніхто не знає кому. До цього процесу не були допущені ні хлопці з АТО, ні громадськісь. Окрім того, є такі сільські голови, що відмовляють у наданні земельної ділянки, бо кажуть, що немає", - заявив активіст.

На це Володимир Боднарчук зауважив, що за їхніми даними більше 50 сільських голів взагалі не скликали сесії і не розглядали земелньих питань. Але запропонував взяти до уваги зауваження активіста і перевірити всі відмови.

Окрім того, голова ОДА Олег Гончарук дав сільським головам тиждень часу, щоб вирщити це питаня. А саме до засідання колегії, де вони звітуватимуть про забезпечення бійців земельними ділянками.

У свою чергу, заступник голови облради Остап Дзеса запропонував у всіх газетах області надрукувати прізвища всіх сільських голів, які з байдужістю ставляться до своїх обов’язків. Голова облради Василь Скрипничук таку пропозицію підтримав. Тож облрада дала відповідне доручення.