На Рожнятівщині продавчиня самостійно викрила і затримала викрадачку мобільного


Вчора до Рожнятівського відділення поліції звернулася 51-річна мешканка одного із сіл району. Жінка повідомила про те, що у неї було викрадено мобільний телефон, у скоєнні якого вона запідозрила, розшукала та самотужки затримала ймовірну злодійку.

Отримавши повідомлення, правоохоронці негайно виїхали на місце події, де в ході проведення першочергових слідчих дій встановили особу зловмисниці. Нею виявилась 24-річна уродженка Закарпатської області.

Як з’ясувалося, потерпіла перебуваючи біля свого магазину, залишила мобільний пристрій без нагляду на лавці. В цей час біля торгового закладу проходила зловмисниця, та скористалась тим, що довкола не було свідків непомітно прихопила мобільний та втекла з місця події. Потерпіла, у свою чергу, побачивши, що її обікрали, кинулася наздоганяти злодійку та самотужки її затримавши, викликала поліцію.

У скоєному «смуглявка» зізналася правоохоронцям, котрі вилучили в неї речовий доказ причетності до крадіжки. Наразі вирішується питання про оголошення їй підозри у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті, зловмисниці загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.