На сміттєвому полігоні у Рибному генеруватимуть електроенергію


На сміттєвому полігоні у Рибному генеруватимуть електроенергію. Насамперед вона потрібна для майбутньої сортувальної лінії. Першим кроком щодо модернізації сміттєзвалища стане його дегазація.

Нещодавно дирекція КП “Полігон” оголосила конкурс на визначення інвестора, який готовий узятися за впорядкування Рибненського полігону, інформує ВЕЖА.

Одразу чотири інвестори зацікавилися сміттєвим полігоном в Івано-Франківську. Документи на конкурс подали двоє потужних виробників альтернативних видів палива. Представники столичної фірми ЛНК посилаються на чималий досвід роботи у продукуванні енергії. Кажуть, готові вкласти у спорудження біоустановки на Прикарпатті близько півтора мільйона доларів.

Між тим, менеджмент іншої фірми – чернігівського товариства “Кліар Енерджі” – стверджують, їхня компанія спорудила найбільшу теплову біо-станцію в Україні. Також попрацювали на випередження. І уже мають проект електрифікації дороги до Івано-Франківського сміттєзвалища. Готові інвестувати близько 50-ти мільйонів гривень.

Потреба в дегазації сміттєзвалища назріла вже давно, кажуть на підприємстві “Полігон”. Насамперед це обмежить ризики загорань на сміттєзвалищі. А також дасть ззмогу запобігти екологічній небезпеці.

Конкурсна комісія поки що не визначилася з кандидатурою інвестора. Тут кажуть, потрібний деякий час на перевірку наданих документів. За умовами попереднього договору про співпрацю, до дегазації сміттєзвалища інвестор повинен приступити наприкінці весни. Тоді ж мала би запрацювати сортувальна лінія. Площа майданчику для роботи інвестора – близько 10-ти гектарів.